Hati-Hati PC umum

View previous topic View next topic Go down

Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 3:44 pm

Just kongsi info..

Tak tahu betul ke tidak benda ni berlaku...tapi zaman sekarang ni banayk benda yg mustahil boleh berlaku...oleh itu

HATI2 KALAU MEMAKAI PC DI TEMPAT UMUM (SEPERTI INTERNET CAFE, DLL...)

CEK BELAKANG PC DAN LIHAT APAKAH ALAT INI ADA DI BELAKANG PC, BILA ADA, JGN PAKAI PC ITU!!!!






Alat ini dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...
Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.
Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah tersimpan di dlm Black Device.
Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Ryo.Yashimura on Mon Mar 02, 2009 3:47 pm

bahaya siot skarang ni...isk isk isk....

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 3:53 pm

..good info nie tapi wrong thread kena masuk kat MSC IT...Tuan Admin mintak tolong... Very Happy

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 3:56 pm

aah la bro gua tersilap room...heheheheh maafkan sy tuan admin

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Ryo.Yashimura on Mon Mar 02, 2009 3:57 pm

surat saman lvl1 dikluarkan.. kompuan bernilai blnja admin minum teh tarik secawan... =wakakaka....=

bob..ko pun bleh alihkan.. ko kan mod... ahaha...

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 4:01 pm

What a Face ..he,he,....nanti aku belanja minum da..wooi semua info nie memang sangat-sangat serius nie...so bro-bro semua please be carefull kalo nak pegi cybercafe...please double check...especially mereka yg selalu buat bank trans.online cam aku gak.. Wink

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by hatosmangos on Mon Mar 02, 2009 4:02 pm

study ha'ah lah bob... malu-malu lak... kihkihkih

_________________

Lawati Pusat Sumber Informasi MSC >> SHORT-CUT--Perpustakaan MSC

Namun bagaimana hebat sekalipun perancangan manusia, Allah adalah sebaik-baik Perancang.

hatosmangos

Quote : usia semakin meningkat, umur semakin pendek.
Number of posts : 4184
Age : 45
Location : Kinrara, Puchong
Machine : Modenas Elegan Knight Rider 2008
[Mean Machine]


Registration date : 07/09/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Ryo.Yashimura on Mon Mar 02, 2009 4:08 pm

salah guna teknologi utk kegunaan jahat....apa nak jd dunia ni....

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 4:12 pm

..macam2 cara nak dapat duit...tak kira haram atau tidak.. Evil or Very Mad

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Ryo.Yashimura on Mon Mar 02, 2009 4:20 pm

tu arrr.... dah takder safety...

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 4:29 pm

memang zaman skrg ni macam2 boleh berlaku...tambahan plak sekarg ni teknologi bertambah canggih..dengan adenyer handphone yg canggih manggih pastu device2 tertentu untuk memudahkan kerja2 kita seharian..tetapi sayangyer ade pihak yg salah guna untuk kepentingan sendiri...Jesteru itu...kita kena lah berhati2 terutamanya menggunakan hardware atau software yg ada pada zaman skrg ni..terutamanya messenger utk chat....(Ex YM,Skype dll)..ini hanya untuk berkongsi bersama2 rakan2...oleh kerana aku berkerja dlm dunia online ni..byk benda aku pelajari..contohnya penggunaan software "skype" sebenarnye amat bahaya..Ini kerana kita boleh mengaccess pc sesorang itu yg install skype dan online menggunakan skype. Kita juga boleh menggodam apa yg ade dlm pc tersebut...kita x perasan benda ni boleh berlaku..tetapi bagi hackers mereka boleh melakukan apa saja untuk kepuasan diri. benda ni terbukti di depan mata sy..dimana salah seorg hackes Demo pada kami bagaimana seseorg penggodam @ hackers mencari lubang untuk digali...so oleh yg demikian kita kena berhati2 dan sebagai tips untuk geng2 sumer kalo gemar chatting tu...better gunakan web browser seperti yahoo/google talk yg tidak perlu diinstall pada pc kita...heheh cam kelas IT plak...Maafkan sy kalo tersalah lagi masuk bilik...tapi ni just pandangan dan sedikit info je utk geng2 kopitiam ni..hehehehe

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by kubuntu on Mon Mar 02, 2009 4:33 pm

Good info...

kalo dah mouse PS2 n then pakai connector PS2 jugak...

tak ke tak lojik...??

tapi kita memang tak perasan....

heheheheh

_________________
"Truly Great Friend are Hard to Find;Difficult to Leave;Impossible to Forget"
"You'll Never Walk Alone"



kubuntu

Quote : You'll Never Walk Alone
Number of posts : 4420
Age : 37
Location : Kinrara Puchong
Machine : Emm Bee Que Empat Puluh
Registration date : 08/09/2008

View user profile http://myscooterclub.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 9:54 pm

Suspect macam macam.....ekonomi dah le tak elok sekarang....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Guest on Mon Mar 02, 2009 11:07 pm

kesian dunia...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Hati-Hati PC umum

Post by Sponsored content Today at 6:15 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum