Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

View previous topic View next topic Go down

Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Mon Nov 24, 2008 4:41 pm

Kepada sesiapa yang berminat .. nak pakai VPN ( Virtua Private Newtorking ) anda boleh mengunakan yang opensouce

Sesuai kepada jabatan2 yang mempunyai rangkaian diluar ofice . tp mau akses secara selamat kepada sistem dalaman

Gunakan lah OPENVPN Percuma sahaja ..


CTH

Mon Nov 24 16:29:23 2008 mobile1/115.132.8.173:25890 VERIFY OK: depth=0, /C=MY/ST=TRG/O=OpenVPN-PPAT/OU=Perbadanan_Perpustakaan_Awam_Terengganu/CN=mobile1/emailAddress=ppatvpn@trglib.gov.my
Mon Nov 24 16:29:24 2008 mobile1/115.132.8.173:25890 Data Channel Encrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key
Mon Nov 24 16:29:24 2008 mobile1/115.132.8.173:25890 Data Channel Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
Mon Nov 24 16:29:24 2008 mobile1/115.132.8.173:25890 Data Channel Decrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key
Mon Nov 24 16:29:24 2008 mobile1/115.132.8.173:25890 Data Channel Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
Mon Nov 24 16:29:24 2008 mobile1/115.132.8.173:25890 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, 1024 bit RSA

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Mon Nov 24, 2008 7:49 pm

hohohh.....ni pakar IT ni....bole hack mana2 site x ? Very Happy

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Mon Nov 24, 2008 8:56 pm

saya budak baru belajar ,kalau salah tolong tujukan

Hackers are security experts as defined by the dictionary!

Cracker
somebody who accesses computer system illicitly: a user who gains unauthorized access to a computer system, especially to acquire or interfere with data

Hackers defend while crackers crack

Tepu dada tanya selera .

Dark wrote:hohohh.....ni pakar IT ni....bole hack mana2 site x ? Very Happy

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by hatosmangos on Mon Nov 24, 2008 10:07 pm

: uishh...tak paham aku bahasa MATRIX nih...

: ni bukan bahsa mophious lagi ni...ni memang aku dah conpius nih... Shocked

_________________

Lawati Pusat Sumber Informasi MSC >> SHORT-CUT--Perpustakaan MSC

Namun bagaimana hebat sekalipun perancangan manusia, Allah adalah sebaik-baik Perancang.

hatosmangos

Quote : usia semakin meningkat, umur semakin pendek.
Number of posts : 4184
Age : 45
Location : Kinrara, Puchong
Machine : Modenas Elegan Knight Rider 2008
[Mean Machine]


Registration date : 07/09/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Tue Nov 25, 2008 10:23 am

ermmmmm.......bahasa IT ni bro.....konpius la....kalo bahasa mat moto ni paham la sikit...... lol!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Tue Nov 25, 2008 7:09 pm

yang keluar gambar hijau. mmg aku tak paham .. maybe nak jadi Incredible Hulk Kot ..

hatosmangos wrote:: uishh...tak paham aku bahasa MATRIX nih...

: ni bukan bahsa mophious lagi ni...ni memang aku dah conpius nih... Shocked

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by kubuntu on Wed Nov 26, 2008 1:52 am

kekekekekke....

tak tuh ajer script nak buat openVPN

_________________
"Truly Great Friend are Hard to Find;Difficult to Leave;Impossible to Forget"
"You'll Never Walk Alone"



kubuntu

Quote : You'll Never Walk Alone
Number of posts : 4420
Age : 37
Location : Kinrara Puchong
Machine : Emm Bee Que Empat Puluh
Registration date : 08/09/2008

View user profile http://myscooterclub.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Wed Nov 26, 2008 11:11 am

nobody wrote:yang keluar gambar hijau. mmg aku tak paham .. maybe nak jadi Incredible Hulk Kot ..

hatosmangos wrote:: uishh...tak paham aku bahasa MATRIX nih...

: ni bukan bahsa mophious lagi ni...ni memang aku dah conpius nih... Shocked

itu gambar kesan tayar di permukaan jalan dari mutut rider elegan Yashi yang pasang lampu strobe hijau di bawah mudguard semasa melalui permukaan jalan yang basah dalam kelajuan yang maksima dengan gaya yang tersendiri sambil bersiap sedia mengambil selokoh untuk menunjukkan ke'macho'an penunggangnya di hadapan gadis-gadis yang berhimpun di sepanjang jalan tanpa mengendahkan kehadiran anggota keselamatan yang hanya mampu terpacak dan termangu dan juga sebenarnya terpesona dengan kecantikan mereka tapi sempat menoleh ke arah sekumpulan mat rempit LC yang terkial-kial nak mengejar yashi yang jelas sekali seoalah-olah sedangmemerah tuala basah ..............................


Amacam??? panjang tak ayat aku...boleh baca senapas tak?

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by hatosmangos on Wed Nov 26, 2008 11:49 am

: perghhh...sekali perah ni... semput nih... lol!

_________________

Lawati Pusat Sumber Informasi MSC >> SHORT-CUT--Perpustakaan MSC

Namun bagaimana hebat sekalipun perancangan manusia, Allah adalah sebaik-baik Perancang.

hatosmangos

Quote : usia semakin meningkat, umur semakin pendek.
Number of posts : 4184
Age : 45
Location : Kinrara, Puchong
Machine : Modenas Elegan Knight Rider 2008
[Mean Machine]


Registration date : 07/09/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Ryo.Yashimura on Wed Nov 26, 2008 12:19 pm

ad2 wrote:
nobody wrote:yang keluar gambar hijau. mmg aku tak paham .. maybe nak jadi Incredible Hulk Kot ..

hatosmangos wrote:: uishh...tak paham aku bahasa MATRIX nih...

: ni bukan bahsa mophious lagi ni...ni memang aku dah conpius nih... Shocked

itu gambar kesan tayar di permukaan jalan dari mutut rider elegan Yashi yang pasang lampu strobe hijau di bawah mudguard semasa melalui permukaan jalan yang basah dalam kelajuan yang maksima dengan gaya yang tersendiri sambil bersiap sedia mengambil selokoh untuk menunjukkan ke'macho'an penunggangnya di hadapan gadis-gadis yang berhimpun di sepanjang jalan tanpa mengendahkan kehadiran anggota keselamatan yang hanya mampu terpacak dan termangu dan juga sebenarnya terpesona dengan kecantikan mereka tapi sempat menoleh ke arah sekumpulan mat rempit LC yang terkial-kial nak mengejar yashi yang jelas sekali seoalah-olah sedangmemerah tuala basah ..............................


Amacam??? panjang tak ayat aku...boleh baca senapas tak?

Aku gak yang jd MANGSA keganasan dlm thread nih.. wakakaka... apa la salah aku.. sob sob sob... tpkan..tu bukan mcm kesan tayar elegan 5ROz ker.. hehe.. kenda nyer kesan tayar mcm lain.. ahahah.. :p Razz Razz Razz

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Ryo.Yashimura on Wed Nov 26, 2008 12:20 pm

BACK to The Original TopiC.... Stay On TracK!!!
=ngeh ngeh ngeh=

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Ryo.Yashimura on Wed Nov 26, 2008 12:24 pm

VPn ni guna dier utk apa yek?? BOLEH VPN tu mcm mana plak.. aku dgr2 dr org budak2 P2P suka guna VPN..dorang kata bleh increase speed P2P dorang.. issit tru??

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Wed Nov 26, 2008 9:07 pm

VPN cth " daripada pejabat ko ke rumah . kau nak buat jalan sendiri , Polis tak boleh roadblock Private ROAD
atau Terowong ( yang dinding nye di KOD kan kepada DHE-RSA-AES256-SHA, 1024 bit RSA )

Kegunaan nya adalah untuk memastikan setiap data yang di hantar melalu talian VPN ini tidak dapat dibaca oleh orang TENGAH . ini kerana dalam Packet data ( Data Stream ) di kodkan (1024 Bits ) sebelum dihantar dan di Pack dengan Kod Destinasi, , apabila sampai di Destinasi Kod ini akan di NyahKOD kan untuk di buka. dengan membandingkan kod tempat dan kod destinasi, Kerana Keselamatan , dan walapun data anda di curi. ia mengambil masa berpuluh puluh tahun untuk dibuka dengan mengunakan SUPERCOMPUTER, dengan erti kata .. insyallah Selamat data aku ..

VPN tidak menyumbang apa apa kelajuan pada P2P . nak tahu kenapa .. bayangkan kalau data yang besor besor nak di KODkan .. mengambil masa tuu .. dan setiap File yang kita download kalau pakai VPN fail tersebut terpaksa di tambah HEADER file nya .. cth . nak hantar buah durian 1 bijik tp letak dalam PETI BESI .. berat punya Kes...

kalau nak P2P laju . boleh . mintak dengan tmnuts jangan SHape Trafix untuk P2P sebab loni dia org mmg enforce DPI. Deep Packet Inspection , nak tahu data yang anda pakai tu . untuk belayar atau Download P2P

Baca di sini http://www.redesignmalaysia.com/2006/12/22/bittorrent-vs-tm-net-and-what-you-can-do/


MSC.Yashimura wrote:VPn ni guna dier utk apa yek?? BOLEH VPN tu mcm mana plak.. aku dgr2 dr org budak2 P2P suka guna VPN..dorang kata bleh increase speed P2P dorang.. issit tru??

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Guest on Thu Nov 27, 2008 11:37 am

tmnut ni kalau setakat normal video streaming memang ok tapi P2P memang hampeh..aku pakai jaring WBB..ada lag utk normal web browsing..tapi utk P2P...ok la cuma kekadang tu ada dapat surat cinta dari Jaring pasal d'load cite-cite yang ada copyright (bkn cite biru ye..cite wayang and tv serials) muahahahaa

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Ryo.Yashimura on Thu Nov 27, 2008 3:06 pm

Aku Pakai WIMAX!!! ngeh ngeh ngeh... so far dah few month guna aku puas hati dgn servis dorang.. much better than streamyx..for now la.. dunno in future plak..

owhh.. so the myth is busted la.. kira vpn langsung tarak kena mengena dgn p2p la yek.. okies.. br aku taw.. Smile

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by kubuntu on Sat Nov 29, 2008 12:47 am

VPN= Virtual Private Network.

Kebanyakan kompany2 besar n goverment pakai benda nie. for security purpose...

_________________
"Truly Great Friend are Hard to Find;Difficult to Leave;Impossible to Forget"
"You'll Never Walk Alone"



kubuntu

Quote : You'll Never Walk Alone
Number of posts : 4420
Age : 37
Location : Kinrara Puchong
Machine : Emm Bee Que Empat Puluh
Registration date : 08/09/2008

View user profile http://myscooterclub.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Free OPENVPN Keselamatan Maksimun

Post by Sponsored content Today at 6:15 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum