Limited Internet Acces at my office...

View previous topic View next topic Go down

Limited Internet Acces at my office...

Post by tomkacak on Tue Aug 25, 2009 2:32 pm

Salam...

Untuk makluman kawan2 otai IT sekalian, mulai mggu ini akses untuk internet di pejabat sy telah mulai dikawal... mulai skrg, semua staff tidak boleh nk dpt full aksess pada sesetengah website spt YOUTUBE, Yahoo Massengger (hanya boleh di email) dsb. Effectnya pada website MSC ialah sy skrg tidak boleh dpt full view website MSC spt logo MSC, player lagu rasmi MSC, shoutbox MSC semuanya yg keluar ialah tanda x...

Di bawah ini adalah contoh mesej yg keluar di ruangan shoutbox & juga kalau kita nk download lagu pun kuar msg ini...peliknya diklasifikasikan sebagai PORNOGRAPHY...camne tu Yash?

IWSVA Security Event (iwsva.adk.gov.my)
Access to this URL is currently restricted because of its classification.

URL: http://myscooterclub.freeshoutbox.net/
Content classification: Pornography

tomkacak

Number of posts : 2017
Age : 43
Location : L.A. Best Johore # Putrajaya
Machine : GREY SYM VTS 200 : PUTRAJAYA 3564
Registration date : 07/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Ryo.Yashimura on Tue Aug 25, 2009 3:11 pm

ahahaha.. aku taw naper...

system tu bengong.. ahahaha..

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by tomkacak on Tue Aug 25, 2009 4:47 pm

system bengong means apa ek? ada gangguan talian ke sbb ramai sgt yg guna internet pada waktu yg sama? ada kemungkinan x kembali pada normal?

tomkacak

Number of posts : 2017
Age : 43
Location : L.A. Best Johore # Putrajaya
Machine : GREY SYM VTS 200 : PUTRAJAYA 3564
Registration date : 07/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Ryo.Yashimura on Tue Aug 25, 2009 5:20 pm

tak... maksud aku... sistem firewall pada opis ko tu ler... program firewall yg dorang install kat pc Server ngan pc workstation korang kat opis tu.. mungkin shoutbox ni takder salah apa2 pun.. mungkin dorang block PORT yang sama digunakan oleh shoubox ni..

_________________
Thinks... change is never easy. You fight to hold on. You fight to let go. But sometimes in the winds of change, we find our true direction...

Ryo.Yashimura

Quote : says believes in 3 rules to live by: 1. make the rules... 2. play by the rules... and 3. RULE THE GAME...
Number of posts : 8028
Age : 34
Location : USJ 9 Subang Jaya
Machine : Kawasaki Versys 650 sudahhh~~~

Registration date : 07/09/2008

View user profile http://msc-yashimura.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Wed Aug 26, 2009 3:48 pm

hehehehehe samo lah kito bro tom... kat opis ni lagi teruk dari beruk kejap2 dia block kita org pakai server kempen so apa2 yang ada tulis perkataan yang lucah sikit je dia block terus kengkadang web msc langsung takleh bukak. huahuahuahua

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Wed Aug 26, 2009 3:50 pm

hehehe Tomkacak ....patut la x nmpk hang dlm shoutbox ni

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by kubuntu on Thu Aug 27, 2009 12:28 am

hehehehehhe....

kira ok lagi boleh bukak forum....

aku takleh bukak terus....forum pun declare porno.....

hehehehehhe...

Nie firewall a.k.a pintu pagar yang ada security guard telah disetkan oleh network admin jabatan ko atau MAMPU....kalo ko nak try bypass cubaler cari dlm internet software bypass proxy....kadang2 boleh pakai....cam kat opis aku nie memang tak boleh pakai softaware bypass nie....

huuhhhuuhuhu

_________________
"Truly Great Friend are Hard to Find;Difficult to Leave;Impossible to Forget"
"You'll Never Walk Alone"



kubuntu

Quote : You'll Never Walk Alone
Number of posts : 4420
Age : 37
Location : Kinrara Puchong
Machine : Emm Bee Que Empat Puluh
Registration date : 08/09/2008

View user profile http://myscooterclub.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by tomkacak on Thu Aug 27, 2009 10:34 am

dia org sekat cuma yg luar dari ICT Section...dari smlm aku wat key in data aset jabatan ni sambil2 layan MSC web so far full view, shoutbox blh layan, segala gambar2 skuter wiki pun kuar... so dia org saja block la tu nk elak ramai2 sgt guna internet pada waktu yg sama...bengong tul...nk kena beli laptop mcm ni...

tomkacak

Number of posts : 2017
Age : 43
Location : L.A. Best Johore # Putrajaya
Machine : GREY SYM VTS 200 : PUTRAJAYA 3564
Registration date : 07/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Thu Aug 27, 2009 10:40 am

sabor2 tomkacak...kureng pahala taw.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by tomkacak on Thu Aug 27, 2009 11:08 am

geram la mammu, motto kat ICT ni kan main lagi, DUNIA TANPA SEMPADAN la, TEROKAI MISTERI ICT la...kepala bana dia tp sekat2 mana nk pegi tanpa sempadan nyer...bongok...astarfirullah al azim...

tomkacak

Number of posts : 2017
Age : 43
Location : L.A. Best Johore # Putrajaya
Machine : GREY SYM VTS 200 : PUTRAJAYA 3564
Registration date : 07/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Thu Aug 27, 2009 12:14 pm


Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Thu Aug 27, 2009 9:27 pm


Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Thu Aug 27, 2009 9:31 pm

susah2 pakai berukband jer...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by tomkacak on Fri Aug 28, 2009 10:13 am

tu la pasai, ada rejeki nk pakai laptop jer senang... kat Putrajaya pun Wi-fi coverage tip top senang lepak kat mamak sambil berforum...he..he..

tomkacak

Number of posts : 2017
Age : 43
Location : L.A. Best Johore # Putrajaya
Machine : GREY SYM VTS 200 : PUTRAJAYA 3564
Registration date : 07/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Guest on Fri Aug 28, 2009 10:26 pm

tahu takper...eloklah pakai laptop sendiri.kat mana2 boleh online.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Limited Internet Acces at my office...

Post by Sponsored content Today at 6:18 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum